“Bij Bach en Beethoven op de koffie”

Inleiding
Iedereen weet wat muziek is en komt er dagelijks mee in aanraking. In de winkel op de achtergrond of op je iPod als je in de bus zit. De popmuziek van Michael Jackson, Lady Gaga en Adèle kent iedereen. Maar hoe zit het met Beethoven, Bach en Mozart? Muziek van voor de popmuziek zoals we die nu kennen, noemen we ‘klassieke muziek’. Maar feitelijk was Beethoven in zijn tijd ook al popmuziek. En Mozart hield net zo van muziek als Lady Gaga.

Voorstelling
In ‘Bij Bach en Beethoven op de koffie’ draait het maar om een ding: hoeveel mensen van muziek kunnen houden, zonder het van elkaar te weten. Links woont de buurman, die niets liever wil dan zingen. Hij krijgt rechts een nieuwe buurvrouw, die contrabas speelt. Zonder het van elkaar te weten, delen ze dezelfde liefde voor muziek. Ieder op zijn of haar eigen manier. En dat leidt nog wel eens tot een botsing. Totdat de nieuwe buurvrouw de stoute schoenen aantrekt en daarmee alles verandert…
‘Bij Bach en Beethoven op de koffie’ is een vrolijke en verrassende muzikale kindervoorstelling vol met herkenbare klassieke muziek. Thema’s als ‘luisteren naar jezelf en naar een ander’, ‘verschillen tussen mensen en culturen’ en ‘je dromen najagen’ staan centraal. Maar ook dat muziek mensen verbindt, culturen bij elkaar brengt en zelfs je dromen uit laat komen.

Achtergrond
Idee: Anneke de Poorter
Spel, muziek en teksten: Sander Boonstra (zang) en Anneke de Poorter (contrabas)
Productie: Stichting Toon & Noot i.s.m. Sander Boonstra Producties

Componisten
onder andere Bach, Beethoven, Mozart, Strauss jr. en Verdi

 

Flyer

20130429 FLYER (digitaal)