Sander Boonstra (1980) kreeg zanglessen bij Femke de Boer en Jeanne Zwakenberg en werd gecoacht door Cobien Nieuwpoort. Aan het begin van zijn loopbaan als artiest studeerde hij Communicatie aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden.

Theater Van 2000 tot 2005 was Boonstra als lid (en later als vaste gastsolist) verbonden aan Theaterkoor Animato te Leeuwarden. In 2002 maakte hij met dit gezelschap zijn debuut als solist in de musical Showboat van Kern en Hammerstein. Daarna volgden (leidende) rollen in Yeomen of the guard, South Pacific, Brigadoon, Lady of the Dark, Eine Nacht in Venedig, La belle Hélène, The mikado, La Périchole en Maske in Blau. Als solist bij onder andere Muziektheater De Kanaalstreek en r.o.o.v. Omlandia vertolkte hij rollen in Bizet’s Carmen, Die Zauberflöte, De Jantjes en Die Banditen. Daarnaast was Boonstra gastsolist bij diverse koren en gezelschappen in Nederland, waaronder Operettevereniging Noord-Oost Friesland, Harlinger Operette- en Operakoor, De Vereenigde Zangers. Met het studentengezelschap Bragi uit Groningen maakt hij een Spaanse tour met Puccini’s Messa di Gloria.

Naast zijn solistische bezigheden was Boonstra van 2005 tot 2011 verbonden aan het Gronings Ensemble Barcarolle, een vocaal gezelschap dat diverse optredens verzorgde in Friesland, Groningen en Drenthe. Als acteur was hij in de periode vanaf 2011 verbonden aan de theatergezelschappen SPOONK en WIG Producties.

Boonstra werkte onder andere samen met dirigenten als Tjalling Wijnstra, Johan Huitema, Arnaud Oosterbaan, Johannes Leertouwer en Pim de Koning. Jannet Rienks, Pietrix Rozendal, Hans de Wolf, Janny Zomer, Jeroen Helder, Fardau van der Woude, Ben Brunt, Kimberley Piek en Bram Adriaansz waren mensen met wie hij zong en speelde, en Dick van Ommen, Wiesje Jansma, Hans van Buuren en Ad Zwijsen waren regisseurs met wie hij veelvuldig samenwerkte.

Televisie Voor de studenten Audiovisueel van de opleiding Communicatie werkte Boonstra in 2003 mee aan Gouden Plak, een programma voor Omrop Fryslân. Met de aria ‘Una furtiva lagrima’ wist hij in 2006 tot de finale te komen van Una voce particolare. In 2014 speelde hij mee in de scripted reality-serie Achter gesloten deuren, toen dagelijks te zien op Net 5.

Overig Tevens produceert en initieert Boonstra diverse (theatrale) evenementen en concerten en wordt hij als presentator gevraagd bij openingen, festivals en talentenjachten. In mei 2016 is hij voorzitter geworden van de vereniging waar het allemaal is begonnen: Theaterkoor Animato.

 Klik hier voor een overzicht van alle rollen.